Sollicitatie leed

Hoe kun je je kansen bij een sollicitatiegesprek vergroten?

Geplaatst op

Voor veel mensen is het een van de spannendste dingen die ze ooit moeten doen. Een sollicitatiegesprek is dan ook altijd lastig in te schatten. Je wil het natuurlijk zo goed mogelijk doen, maar je weet niet altijd wat de beste antwoorden op de vragen zijn. Ook weet je vaak niet eens wat voor vragen je allemaal gaat krijgen. Mocht dit ervoor hebben gezorgd dat je dusdanig bang bent geworden voor sollicitatiegesprekken dat je niet meer durft te gaan, dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Iets wat je dan kan helpen, is loopbaanbegeleiding.

Wat vind je echt leuk?

Een van de redenen waarom sollicitatiegesprekken niet altijd vlekkeloos verlopen, kan namelijk te maken hebben met het feit dat je niet echt geïnteresseerd bent in de baan. Om erachter te komen wat je wel echt leuk vindt, kun je eens een keertje loopbaanbegeleiding volgen. Met loopbaanbegeleiding zul je er namelijk heel snel achter komen wat wel en niet voor jou is weggelegd. Op die manier hoef je niet meer te reageren op banen die je eigenlijk niet zo leuk vindt en kun je je volledig focussen op de dingen die je wel leuk vindt.

Wil je meer uitdaging?

Een andere reden om loopbaanbegeleiding te doen, is als je juist op zoek bent naar meer uitdaging. Wellicht werk je al een hele tijd bij dezelfde werkgever en is het nu wel tijd om iets anders te gaan doen. Wat wordt dan je volgende stap? De kans is groot dat je al dusdanig lang ergens werkt, dat je gewoon nog niet echt hebt nagedacht over die volgende stap. Loopbaanbegeleiding kan hier heel waardevol voor zijn.

Kom meer over jezelf te weten

Uiteindelijk kun je er met loopbaanbegeleiding gewoon voor zorgen dat je nog meer over jezelf te weten komt. Misschien had je nooit gedacht dat een baan in de techniek iets voor jou zou zijn, maar kom je er door middel van loopbaanbegeleiding achter dat dat toch iets voor jou is. Dit kan het dan ook echt de moeite waard maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze website is dé bestemming voor iedereen die zijn sollicitatievaardigheden wil verbeteren en zijn kansen op succes wil vergroten. En daar hoort ook bij jezelf herpakken als het een keer niet lukt. 😉

Contactgegevens

Via info @ .sollicitatieleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden