Sollicitatie leed

Arbeidsrecht advocaat: de beste juridische hulp bij werk conflict

Geplaatst op

Advocaten werken altijd in verschillende rechtsgebieden en het arbeidsrecht is voor veel advocaten een populaire keuze. Het arbeidsrecht gaat over de verhouding tussen werknemers en werkgevers. Binnen dit rechtsgebied worden de verschillende aspecten van een arbeidsovereenkomst besproken. De rechten en plichten van zowel werknemer als werkgever worden binnen dit onderwerp van het Nederlands recht behandeld. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen zoals hoe lang een proefperiode duurt, wanneer je als werknemer ontslagen kunt worden en hoe arbeidscontracten in elkaar steken. Wanneer is het handig om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen? Onderstaand vertellen we er alles over!

Bij welke werkconflicten een advocaat inschakelen?

Een beroep doen op de juridische kennis van een arbeidsrecht advocaat kan handig zijn bij verschillende werkconflicten. Bij ontslag op staande voet is het altijd verstandig om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen. Ook om een arbeidscontract of beëindigingsovereenkomst te beoordelen kan een advocaat goed helpen. Een ontslag met wederzijds goedvinden veilig afhandelen is ook één van de taken van een advocaat. Daarnaast kan een advocaat je bijstaan bij de onderhandelingen over een eventuele ontslagvergoeding.

De kosten van een arbeidsrecht advocaat inschakelen verschillen enorm per advocaat. Je betaalt al snel tussen de 100 en 200 euro per uur. Hoeveel uren je precies nodig hebt, hangt af van de moeilijkheidsgraad van jouw zaak. Misschien heb je recht op een toegevoegde advocaat, dit wordt ook wel een pro deo advocaat genoemd. Afgezien van een eigen bijdrage op basis van jouw netto-inkomen en vermogen, wordt deze advocaat voornamelijk vergoed door de overheid.

Handige voordelen

Een arbeidsrecht advocaat kan ervoor zorgen dat jij een betere ontslagregeling krijgt. De advocaat weet als geen ander welke argumenten in jouw voordeel werken. Die worden in de onderhandelingen gebruikt met de werkgever. Op die manier is het mogelijk om bijvoorbeeld een hogere ontslagvergoeding te krijgen. De arbeidsrecht advocaat weet ook dat een werkgever het conflict liever niet tot een juridische procedure laat escaleren. Een juridische procedure kost namelijk veel geld en tijd. Dit levert behoorlijk wat speelruimte op tijdens de onderhandelingen en dit werkt in jouw voordeel met het krijgen van een hogere vergoeding.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden